Güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?

Güneş enerjisinden elektrik üretmek
güneş enerjisi ile elektrik üretimi

Evlerde güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?
Türkiye coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağı içerisinde yer almakta olup, güneş enerjisinden yararlanma potansiyeli, Doğu Karadeniz Bölgesi dışında tüm bölgelerimiz için önemle ele alınması gereken bir büyüklüktedir. Güneş enerjisinden  güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?
Gün geçtikçe kirlenen çevre ve azalan enerji kaynakları... Dünyamızın ve ülkemizin temel iki sorununu çözmenin bir yolu var. Enerji getirisi sınırsız ve işletme maliyeti sıfıra yakın olan fotovoltaik elektrik sistemi hem ücretsiz bir kaynaktan elektrik sağlamakta hem de çevreye yayılan karbonmonoksit ve diğer tonlarca atığın oluşmasını önlemektedir. Gelecek nesillerin elektrik kaynağının güneş elektriği olduğunun bilincindeyiz.   
Konutlarda güneş enerjisi ile elektrik üretimi ne kadar elektrik tüketiminizin karşılayacağı ve bulunduğunuz yerin yeterli miktarda güneş enerjisi olmasıyla ilgilidir.

Kış aylarında güneş ışınlarının azaldığı dönemlerde gecelerde gibi durumlardan dolayı güneş ile elektrik üretimi gerçekleştiremezsiniz. İhtiyaçtan fazla elektrik üretimini ise güneş pillerinde depolanıp, gece, bulutlu havalarda kesintisiz elektrik kullanma imkanı sağlayabilirsiniz.

Normal bir evin 2000 watt elektriğe ihtiyacı olduğunu düşünürsek, yapılması gereken güneş paneli 3 metre eninde 6 metre uzunluğunda güneş paneline ihtiyaç duyacaksınız. Evdeki günlük elektrik tüketimi ve devamlı elektrik tüketen cihazlarına tüketim kapasiteleri alınarak ihtiyaca göre elektrik paneli seçilmelidir.

Sizde görmüşşünüzdür müstakil bir evi olan adamın güneş enerjisi yardımıyla elektrik üretmekten bahsediyordu.Birçok televizyonda ve internette videosunu izledim, 2 tane kendi yaptığı güneş panali sayesinde elektrik üretebiliyordu. Söylediğne göre;  çok az yetiyor diyor, ama sanırım sadece lambaları yakıyor. Olsun kötümü bedava elektrik kullanıyor. Bu arada sanırım bu ve buna benzer sistemle doğal yollarla elektrik üretip kullanmak ile ilgili yasa düzenlemeleri yapılacak diye duymuştum. Avrupa ülkelerinde çatılarının tamamını güneş panelleri ile döşeten evler var. Fakat ülkemizde henüz hiç rastlamadım. Biraz daha araştırdım ben nasıl bedava elektrik üretirim diye, güneş enerjisinden elektrik üretmeyle ilgili bir sistem buldum ve azda olsa elektrik üretmeyi başardım.Nasılmı? Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile.
Bu sistemide burada sizinle paylaşmak istiyorum.
Güneş enerjisi ile elektrik elde etme
 Daha kolay bi sistem. Kendi yaptığı küçük bi panel yardımıyla oyuncak helikopteri çalıştıran bi adamın anlatımı ile bunu hepiniz deneyebilirsiniz. Zamanında deniz kenarında kamp kurmuş bi adamın güneş enerjisinden küçük bi buzdolabını çalıştırdığını görmüştüm. İnsanlar kendi icad ettikleri güneş panelleri ile ufak tefek cihazlarını çalıştırıyor artık. Bende kendime cep telefonu şarj cihacımı çalıştıran bi panel yaptım. Oldukça basit. Bakalım bi aküyü şarj edebilecek panel yapabilirsem; bedava elektrik üretip neleri çalıştıracağım. Elektrik kesilse dahi elektriğiniz bitmez. Damlaya damlaya göl olur demişler.
Kimbilir belki sizde, haftasonu cocuklarınızla birşeyler icad edersiniz. Belkide bu eğlenceli hobiyle, evinizde birkaç tane ampül yakıp tasarruf edersiniz.

Yazar içerisinde  hem e-kitap , hemde 55 dakikalık bir video nun yeraldığı   güneş enerjisinden yararlanma sistemi paketini çok cazip bir rakama sunmuş.
Sizde de farklı pek çok projede, elektriğe ihtiyaç olan tüm alanlarda kendi güneş panelini yapıp enerjinizi bedavaya getirebilirsiniz. Piyasalarda Güneş enerji panelleri inanılmaz ölçüde pahalıdır. 20-25 bin dolar ücretleri bulur.
Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile ihtiyacınız olan büyüklükte güneş panelleri yapmanız mümkün. Elektrik ve üretimi konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek yok.
 Video destekli anlatımlarla neyi nasıl yapmanız gerektiği sizlere gösterilmiştir. Aynı şekilde uygulayıp sizler de panelinizi kolaylıkla yapabilirisiniz. Panel hücresinin ne olduğunu, kaç adet hücreyle ne miktarda enerji elde edilebileceğini ve bu hücrelerin ne şekilde bağlanacağını, kısacası nasıl enerji üretileceğini öğrenebilirsiniz.Laptopumun ve masa lambamın enerji üretimi tamam. Sıra daha fazlasında. Hadi bakalım…Size kolay gelsin…

Benim çok işime yarayan bu görsel eğitim seti ve kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Sizde güneş enerjisinden elektrik üretmeyi öğrenmek için tıklayın

1 yorum:

  1. Kitabı ile kendiniz elektrik enerjinizi yapmayı kolayca öğrenebilirsiniz. Kendinize ait Solar Panel yaparak 1000lerce TL'lik enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu enerjiyi kullanabilmek için teknik bilgiye ihtiyaç yok, isteyen herkez yapabilir. Solar Enerji Tasarrufu Kitabı size kendi güneş panelinizi yapmayı bir bir gösteriyor.

    YanıtlaSil