Solar-Güneş Paneli Yapımı

Güneş paneli nasıl yapılır
Güneş paneli yapımı

Son zamanlarda popülerliği artan ve maliyetleri gün geçtikçe ucuzlayan güneş panelleri artık hayatımıza iyiden iyiye girmeye başladı. Eğer olurda kendiniz bir panel yapmak isterseniz bu siteden  http://solarenerjitasarrufu.com yararlanarak eklediğimiz proje ile sizde kendi güneş panelinizi yapabilirsiniz.Bunun için solar güneş paneli yapımı adındaki bu resimli anlatım yazımız size yardımcı olacaktır.
Peki güneş paneli nasıl yapılır?
Solar güneş paneli yapımı için gerekli malzemeler;
Bakır levha.
Oksitlenmiş bakır levha (bakır oksit)
Lehim
CD kabı
Silikon tutkal


İlk önce bakır plakaları oksitlemek gerekir. Bununi için bakır levhaları elektrikli ısıtıcı da ısıtmak gerekmektedir.
Isıttığımız levhanın aşağıdaki görünümde olması gerekmekte.
Bakır levha bu hale gelinceye kadar üzerindeki tabakalar düzenli olarak temizlenmelidir. Bunun için zımparalamak çözüm olabilir.

güneş paneli yapımı
Basit bir güneş paneli yapımı
İlk önce oksitlemediğimiz, temiz haldeki bakır plakayı, resimdeki gibi U şeklinde kesiyoruz, daha bir ucundan lehim yapıyoruz ve aşağıdaki gibi CD kutusunun içerisine silikonluyoruz.
Daha sonra ısıtarak oksitlediğimiz bakır levhayı bir ucundan kablo ile lehimliyoruz.
Daha sonra da; önceden CD kutusuna silikonladığımız u plakanın üzerine bu oksitlenmiş bakır levhayı silikon ile silikonluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken konu 2 levhanın birbirine temas etmemesi, arada muhakkak silikon kullanılması. !
Yaptığımız panel güneş altında, 0.25 V voltaj ve 40 mAh akım üretmektedir, güç olarak ise 0.0000125 watt lık bir güç üretmiş oluruz.Siz bunu daha büyük kapasitelerde de yapabilirsiniz.Nasılmı ?

 Solar Enerji üretim setini ile, birlikte alacağınız 55 dakikalık Video sayesinde adım adım, kendi solar enerji panellerinizi üretebileceksiniz. Tek tek anlatım ile tüm teknik detayları öğrenip ve kurulumu rahatlıkla tamamlayabileceksiniz.
 Solar Enerji Tasarrufu Üretim Setini Aldığınızda görsel videolar sayesinde de görerek kendi solar enerji sistemlerinizi oluşturabilecek ve hiçbir sıkıntı çekmeden kitap, şemalar, video ile süper düzenekler kurarak ücretsiz elektrik üretebileceksiniz.
Ürünün resmi sitesine http://solarenerjitasarrufu.com gitmek için TIKLAYIN

3 yorum: