Güneş pili nasıl yapılır?

Yorum Solar Enerji
güneş pili nasıl yapılır

Bir çok arkadaşımız okulda ödev olarak bu tür güneş pili projeleri alıyor ve yapamıyorlar ama artık yapamıyorum yok.Aşağıda size önereceğimiz ekitap ve videolarla resimli anlatımıyla sizde çok kolay bir şekilde kendi güneş pilinizi yaparak güneşten elektrik üretebileceksiniz.
Günümüzde kullanılan güneş pilleri eskilerine oranla çok yol katetti. Özellikle verimlilik alanındaki artışlar güneş pillerinin rahatlıkla birçok alanda kullanılmasına olanak verdi. Güneş pili alanında yapılacak farklı teknolojik çalışmaların da artmasıyla ilerleyen yıllarda güneşten elektrik üretmek yaygın bir yöntem olacağı kesin gibi görünüyor.Bu bölümde " bir güneş pili elle yapılabilir mi ve güneş pili yapımı, güneş pili nasıl yapılır" sorularınıza cevap vermek adına. İnternet sitelerinde yaptığımız araştırmalarda işimize yarayacak bazı deneyimlere rastladık ve sizlerle paylaşmak istedik. http://solarenerjitasarrufu.com sitesinden yararlanarak güneş pili ve güneş enerji panelleri ve bir güneş pilinin nasıl yapılacağı adım adım anlatıyor.
Güneş pili nasıl yapılır
Basit bir güneş pili yapımı

Güneş enerjisi ile elektrik elde etme

Güneş enerjisinden elektrik elde etme yarı iletken silikonun etkileşimi ile artı ve eksi yükler dolayısıyla bir voltaj farkı ortaya çıkar. 
Güneş ışığı, bu maddeler tarafından emildiğinde, elektronlar bulunduğu atomlardan ayrılarak madde içinde serbest kalır ve böylece elektrik akımı oluşur. Işığın (foton), elektriğe (voltaj) dönüşümüne fotovoltaik efekt adı verilmiştir. Yeni paneller, gölgeli havalarda bile önemli miktarda elektrik enerjisi üretebilmektedir. Güneş enerjisi mekan ısıtma, su ısıtma, arıtma amaçlı kullanılabilir.
Metal bağlantılarla iletilen, doğru akım özelliğine sahip, çok sayıda güneş hücresinin tek ünite altında bir araya getirilmesi ile %13-17 verimle 130W'a kadar enerji sağlayabilen güneş panelleri üretilir.

Bu paneller nasıl yapılır? ilk kez uzay araçlarına elektrik sağlanması amacıyla kullanılmış, zaman içinde kapasiteleri arttıkça kullanım alanları yaygınlaşmıştır. Güneş panelleri, güneş ışığını direk olarak elektriğe çevirir. PV (Fotovoltaik) hücreleri, daha önce saat ve hesap makinelerinde kullanılmıştı.

Bir evin tüm elektrik ihtiyacının güneş enerjisi ile karşılanabilmesi, temel olarak iki parametreye bağlıdır: o bölgenin güneş durumu ve evin günlük elektrik tüketimi. Teorik olarak, evin sadece güneş enerjisi ile enerji ihtiyacını sağlaması mümkün olsa bile kalorifer, şofben, air-condition gibi yüksek miktarda akım çeken cihazlar sistem maliyetini 2-3 kat arttırırlar. Bu nedenle, yazın güneş, kışın doğalgaz kullanımı en çok önerilen alternatiftir. Böyle bir sistemin ortalama maliyeti 5.000-22.000 USD arasında değişmektedir.
Fotovoltaik sistemlerin bakım maliyeti yoktur. Yazın uzun süre yağmur yağmaması halinde yapılması gereken tek bakım işlemi, 15-20 günde bir güneş panellerinin üzerini silmek olabilir. Sıcak su elde etmek için güneş kolektörleri kullanılır. Kolektörün yapısında, ince güneş ışınlarını soğuran bir tabaka bulunur. Soğurulan güneş plakayı ısıtır, plakaya bağlı borulardan geçen su ısınır.

1. GÜNEŞ KOLLEKTÖRLERİ PROJELERİ
Gün boyunca güneş enerjisinden üretilen elektrik ile akü şarj edilerek, geceleri lamba çalıştırılmaktadır. Güneş pili aydınlatma birimi, 48 W'lık 2 adet güneş pili modülü, 65 Ah-12 V kuru akü ve 20 W'lık PLC lamba, 100 VA gücünde, 12VDC / 220VAC sinüs dalga invertör ve şarj regülatörü birimlerinden oluşmaktadır.
Mobil PV sistemi, güneş enerjisinden yararlanarak AC elektrik üreten bir sistemdir ve römork üzerine yerleştirilmiş olan güneş pilleri, invertör ve akülerden oluşmaktadır. Sistem, 12 adet polikristal güneş pili modülü (toplam güç 576 W), 1 kVA gücünde 48 VDC/220 VAC invertör, akü şarj regülatörü, 4 adet 65 Ah-12 V kuru aküden oluşmaktadır.

Güneş Pili Trafik İkaz Sistemi

Halen şehirlerarası yollarda yapılan çalışmalarda gerekli sinyalizasyon için ihtiyaç duyulan enerji, akülerden temin edilmekte olup aküler en yakın şebeke ağında şarj edilerek kullanılmaktadır. Güneş pili ile yapılan trafik ikaz sisteminin mevcut sistemden tek farkı, akülerin güneş pili ile şarj edilmesidir. Bu sistem 48 W'lık bir adet güneş pili, akü, kontrol devresi ve ikaz lambasından oluşmaktadır. Hareketli olan sistem ihtiyaç duyulan yere kolaylıkla götürülebilmektedir.

Şebeke Bağlantılı PV Sistemi

Güneş pilleri nasıl yapılır?şebekeden bağımsız sistemler olarak kullanılabileceği gibi mevcut elektrik şebekesine bağlı olarak da kullanılabilirler. Enerji maliyetinin pahalı olması nedeniyle güneş pilleri genellikle dünyada şebekeden uzak yerlerdeki küçük güçlerdeki enerji talebinin karşılanmasında kullanılmıştır. Son yıllarda ise özellikle gelişmiş ülkelerde şebekeye bağlı güneş pili uygulamaları yaygınlaşmaktadır.
Bunlarda ilginizi çeker;
Güneş Enerjisinden Elektrik Üretmek
Güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?
Solar enerji paneli nasıl yapılır?
Solar-Güneş Paneli Yapımı
Güneş paneli nasıl yapılır?




Solar-Güneş Paneli Yapımı

Güneş paneli nasıl yapılır
Güneş paneli yapımı

Son zamanlarda popülerliği artan ve maliyetleri gün geçtikçe ucuzlayan güneş panelleri artık hayatımıza iyiden iyiye girmeye başladı. Eğer olurda kendiniz bir panel yapmak isterseniz bu siteden  http://solarenerjitasarrufu.com yararlanarak eklediğimiz proje ile sizde kendi güneş panelinizi yapabilirsiniz.Bunun için solar güneş paneli yapımı adındaki bu resimli anlatım yazımız size yardımcı olacaktır.
Peki güneş paneli nasıl yapılır?
Solar güneş paneli yapımı için gerekli malzemeler;
Bakır levha.
Oksitlenmiş bakır levha (bakır oksit)
Lehim
CD kabı
Silikon tutkal


İlk önce bakır plakaları oksitlemek gerekir. Bununi için bakır levhaları elektrikli ısıtıcı da ısıtmak gerekmektedir.
Isıttığımız levhanın aşağıdaki görünümde olması gerekmekte.
Bakır levha bu hale gelinceye kadar üzerindeki tabakalar düzenli olarak temizlenmelidir. Bunun için zımparalamak çözüm olabilir.

güneş paneli yapımı
Basit bir güneş paneli yapımı
İlk önce oksitlemediğimiz, temiz haldeki bakır plakayı, resimdeki gibi U şeklinde kesiyoruz, daha bir ucundan lehim yapıyoruz ve aşağıdaki gibi CD kutusunun içerisine silikonluyoruz.
Daha sonra ısıtarak oksitlediğimiz bakır levhayı bir ucundan kablo ile lehimliyoruz.
Daha sonra da; önceden CD kutusuna silikonladığımız u plakanın üzerine bu oksitlenmiş bakır levhayı silikon ile silikonluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken konu 2 levhanın birbirine temas etmemesi, arada muhakkak silikon kullanılması. !
Yaptığımız panel güneş altında, 0.25 V voltaj ve 40 mAh akım üretmektedir, güç olarak ise 0.0000125 watt lık bir güç üretmiş oluruz.Siz bunu daha büyük kapasitelerde de yapabilirsiniz.Nasılmı ?

 Solar Enerji üretim setini ile, birlikte alacağınız 55 dakikalık Video sayesinde adım adım, kendi solar enerji panellerinizi üretebileceksiniz. Tek tek anlatım ile tüm teknik detayları öğrenip ve kurulumu rahatlıkla tamamlayabileceksiniz.
 Solar Enerji Tasarrufu Üretim Setini Aldığınızda görsel videolar sayesinde de görerek kendi solar enerji sistemlerinizi oluşturabilecek ve hiçbir sıkıntı çekmeden kitap, şemalar, video ile süper düzenekler kurarak ücretsiz elektrik üretebileceksiniz.
Ürünün resmi sitesine http://solarenerjitasarrufu.com gitmek için TIKLAYIN

Solar enerji paneli nasıl yapılır?

Kendi elektriğimizi kendimiz üretebiliriz.
Solar enerji paneli nasıl yapılır,güneş paneli nasıl yapılır? gibi soruları soruyorsanız tamda aradığınız yerdesiniz.
Solar Enerji Tasarrufu Eğitim Setini Biliyor muydunuz ? 1000'lerce TL ile tasarruf ederek kendi solar enerji panellerinizi yapabilirsiniz.Bunu yapmak için solar enerji yada solar panel bilginize gerek yok. Bunu herkes yapabilir.
Solar Enerji Tasarrufu Üretimi Eğitim Seti ile adım adım kendi solar enerji sistemlerinizi oluşturabilirsiniz. Neden binlerce TL verip solar enerji paneli alalım, kendi solar panelinizi çok daha düşük bir fiyatla kendiniz yapmak istemez misiniz?
Solar enerji paneli nasıl yapılır?
Dilerseniz 1 panel yada çok sayıda solar paneller oluşturabilirsiniz. “Eğer kendiniz yaparsanız”, perakende alacağınızı maliyetten kesebilirsiniz. Solar enerji tasarrufu üretim seti sayesinde, bu keyifli projede, hızlı ve basitce kendi ücretsiz elektriğinizi oluşturabilirsiniz.
 İnsanoğlu elektrik olmadan bir hiç. Hayatımızda elektrik, yemek gibi vazgeçilmez bir şey. Sıkı durun bütün cevaplar evet olacak! Artık kendi güneş panelinizi yapacaksınız. Dilediğiniz güçte solar enerji panelini, kendiniz yapacaksınız. Bu mümkün, siz yeterki isteyin. Peki nasıl yapacağız?
Bir çoğunuzun benim gibi hiç elektrik konusunda bilgim yok dediğini duyar gibiyim. Endişelenmeyin buna hiç gerek yok. Solar enerji üretim seti ve görsel videolar ile size bu işi adım adım öğretiyor. İki eli ve iki gözü olan ve birde solar enerji kitabı olan herkes bu işi yapabilir.

Hücrelerin nasıl bağlanacağını adım adım göreceksiniz. İstediğiniz gücün ne kadar olacağına kendiniz karar vereceksiniz. Kaç hücrenin ne kadar güce  eriştiğini bileceksiniz ve sonuçta kendi solar enerji sistemlerinizi yapma şansını bulacaksınız. Bu solar enerji paneli ile neler yapabileceğinizi ben söylemiyorum siz hayal edin. Yapacağınız kapasite size kalmış dilerseniz televizyonunuzu çalıştıracak bir solar enerji paneli yapın dilerseniz ampüllerinizi yakın yada sizin hayal gücünüze kalmış. Hiç elektriğin olmadığı bir dağda, kırda cep telefonunun şarjı mı bitti. Hiç dert değil bir küçük  panel sistemi de onun için yapabilirsiniz. Kendi solar enerji panellerinizi kurun gündüz depolayın gece kullanın. Depolamayı geliştirin, enerjinin yeterlilik süresini arttırın. İstediğiniz yerde istediğiniz cihazı çalıştırın. Biraz yaratıcı düşünün, sınırsız güneş enerjisinden yararlanın ve binlerce TL tasarruf edin!
Bizim için hazırlanmış olan solar enerji üretim seti kitabı ile tüm bu bilgiler veriliyor. Beraberinde teknik şemalar kitabı ve videolarında içinde olduğu iki adet bonusta var.
Bu ekipmanlar sayesinde kendi solar enerji projeni kendiniz yapacaksınız.  Cihazların güç tüketimlerini hesaplayıp bu hesaba göre solar enerji panellerinizi kuracaksınız. Unutmayın bu işlerde sınırınız sadece kendi hayal gücünüz.O kadar çok düzenek yapılabilirki, ev bütçesine katkıda bulunacak, acil durumlarda ihtiyacınız olan pek çok düzenek yapmak mümkün.Kitabın yazarından dinleyelim;

güneş paneli nasıl yapılır?
 Ben mühendisim ısıtma ve soğutma işi yapıyorum. 2009 yılında malum kriz sebebiyle benimde işlerimde gerileme oldu bu nedenle dolayı alternatif iş sahaları arayışına yöneldim. Buda beni solar enerji sistemlerine götürdü. İnanın solar enerji panelleri ile pek çok şeyi yapmak mümkün. isterseniz akıllı evler veya ciddi enerji tasarrufu oluşturacak hayatını kolaylaştıracak küçük düzenekler kurabilirsiniz.
 Ben şuan her ikisinide yapıyorum. Sizlerinde solar enerji paneli ile güneş enerjisi kaynaklarından yararlanabilmenizi istiyorum. Şunu bilmelisiniz ki yeşil enerji kullanımı ne kadar artarsa milli servetimiz de o kadar ve kesemizide korumuş oluruz. Solar Enerji üretim setini aldığınızda, birlikte alacağınız 55 dakikalık Video sayesinde adım adım, kendi solar enerji panellerinizi üretebileceksiniz. Tek tek anlatım ile tüm teknik detayları öğrenip ve kurulumu rahatlıkla tamamlayabileceksiniz.
 Solar Enerji Tasarrufu Üretim Setini Aldığınızda görsel videolar sayesinde de görerek kendi solar enerji sistemlerinizi oluşturabilecek ve hiçbir sıkıntı çekmeden kitap, şemalar, video ile süper düzenekler kurarak ücretsiz elektrik üretebileceksiniz. En önemlisi de takıldığınız konularda benden sürekli e mail desteği alabileceksiniz.
Ürünün resmi sitesine http://solarenerjitasarrufu.com gitmek için TIKLAYIN


Güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?

Güneş enerjisinden elektrik üretmek
güneş enerjisi ile elektrik üretimi

Evlerde güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?
Türkiye coğrafi konumu itibarıyla güneş kuşağı içerisinde yer almakta olup, güneş enerjisinden yararlanma potansiyeli, Doğu Karadeniz Bölgesi dışında tüm bölgelerimiz için önemle ele alınması gereken bir büyüklüktedir. Güneş enerjisinden  güneş enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır?
Gün geçtikçe kirlenen çevre ve azalan enerji kaynakları... Dünyamızın ve ülkemizin temel iki sorununu çözmenin bir yolu var. Enerji getirisi sınırsız ve işletme maliyeti sıfıra yakın olan fotovoltaik elektrik sistemi hem ücretsiz bir kaynaktan elektrik sağlamakta hem de çevreye yayılan karbonmonoksit ve diğer tonlarca atığın oluşmasını önlemektedir. Gelecek nesillerin elektrik kaynağının güneş elektriği olduğunun bilincindeyiz.   
Konutlarda güneş enerjisi ile elektrik üretimi ne kadar elektrik tüketiminizin karşılayacağı ve bulunduğunuz yerin yeterli miktarda güneş enerjisi olmasıyla ilgilidir.

Kış aylarında güneş ışınlarının azaldığı dönemlerde gecelerde gibi durumlardan dolayı güneş ile elektrik üretimi gerçekleştiremezsiniz. İhtiyaçtan fazla elektrik üretimini ise güneş pillerinde depolanıp, gece, bulutlu havalarda kesintisiz elektrik kullanma imkanı sağlayabilirsiniz.

Normal bir evin 2000 watt elektriğe ihtiyacı olduğunu düşünürsek, yapılması gereken güneş paneli 3 metre eninde 6 metre uzunluğunda güneş paneline ihtiyaç duyacaksınız. Evdeki günlük elektrik tüketimi ve devamlı elektrik tüketen cihazlarına tüketim kapasiteleri alınarak ihtiyaca göre elektrik paneli seçilmelidir.

Sizde görmüşşünüzdür müstakil bir evi olan adamın güneş enerjisi yardımıyla elektrik üretmekten bahsediyordu.Birçok televizyonda ve internette videosunu izledim, 2 tane kendi yaptığı güneş panali sayesinde elektrik üretebiliyordu. Söylediğne göre;  çok az yetiyor diyor, ama sanırım sadece lambaları yakıyor. Olsun kötümü bedava elektrik kullanıyor. Bu arada sanırım bu ve buna benzer sistemle doğal yollarla elektrik üretip kullanmak ile ilgili yasa düzenlemeleri yapılacak diye duymuştum. Avrupa ülkelerinde çatılarının tamamını güneş panelleri ile döşeten evler var. Fakat ülkemizde henüz hiç rastlamadım. Biraz daha araştırdım ben nasıl bedava elektrik üretirim diye, güneş enerjisinden elektrik üretmeyle ilgili bir sistem buldum ve azda olsa elektrik üretmeyi başardım.Nasılmı? Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile.
Bu sistemide burada sizinle paylaşmak istiyorum.
Güneş enerjisi ile elektrik elde etme
 Daha kolay bi sistem. Kendi yaptığı küçük bi panel yardımıyla oyuncak helikopteri çalıştıran bi adamın anlatımı ile bunu hepiniz deneyebilirsiniz. Zamanında deniz kenarında kamp kurmuş bi adamın güneş enerjisinden küçük bi buzdolabını çalıştırdığını görmüştüm. İnsanlar kendi icad ettikleri güneş panelleri ile ufak tefek cihazlarını çalıştırıyor artık. Bende kendime cep telefonu şarj cihacımı çalıştıran bi panel yaptım. Oldukça basit. Bakalım bi aküyü şarj edebilecek panel yapabilirsem; bedava elektrik üretip neleri çalıştıracağım. Elektrik kesilse dahi elektriğiniz bitmez. Damlaya damlaya göl olur demişler.
Kimbilir belki sizde, haftasonu cocuklarınızla birşeyler icad edersiniz. Belkide bu eğlenceli hobiyle, evinizde birkaç tane ampül yakıp tasarruf edersiniz.

Yazar içerisinde  hem e-kitap , hemde 55 dakikalık bir video nun yeraldığı   güneş enerjisinden yararlanma sistemi paketini çok cazip bir rakama sunmuş.
Sizde de farklı pek çok projede, elektriğe ihtiyaç olan tüm alanlarda kendi güneş panelini yapıp enerjinizi bedavaya getirebilirsiniz. Piyasalarda Güneş enerji panelleri inanılmaz ölçüde pahalıdır. 20-25 bin dolar ücretleri bulur.
Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile ihtiyacınız olan büyüklükte güneş panelleri yapmanız mümkün. Elektrik ve üretimi konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek yok.
 Video destekli anlatımlarla neyi nasıl yapmanız gerektiği sizlere gösterilmiştir. Aynı şekilde uygulayıp sizler de panelinizi kolaylıkla yapabilirisiniz. Panel hücresinin ne olduğunu, kaç adet hücreyle ne miktarda enerji elde edilebileceğini ve bu hücrelerin ne şekilde bağlanacağını, kısacası nasıl enerji üretileceğini öğrenebilirsiniz.Laptopumun ve masa lambamın enerji üretimi tamam. Sıra daha fazlasında. Hadi bakalım…Size kolay gelsin…

Benim çok işime yarayan bu görsel eğitim seti ve kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Sizde güneş enerjisinden elektrik üretmeyi öğrenmek için tıklayın

Güneş Enerjisinden Elektrik Üretmek

Güneş enerjisinden elektrik üretmek

Solar Enerji Tasarrafu ile Güneş Enerjisinden Elektrik Üretmek

Güneşin yaydığı ve dünyamıza da ulaşan enerji, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir, güneşteki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi şeklindeki füzyon sürecinden kaynaklanır.

Bu enerjinin dünyaya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970lerden sonra hız kazanmış, güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.

Günlük yaşamda elektriğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu düşünün. Elektrik olmazsa neler olmayacağını düşünebiliyor musunuz? Çağın teknolojisi ile zorunlu ihtiyaçlarımıza pratik çözümler üretebiliriz.
Sizde güneş enerjisinden elektrik üretebilir, elektrik harcamalarında büyük miktarda kazanç elde edebilirsiniz. Ev harcamalarını inanamayacağınız derecede azaltabilirsiniz. Size fayda sağlayabilecek birçok alanda ilginç projeler hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınızın okul projeleri için kullanabileceğiniz bir çalışma. 

Solar Enerji Tasarrufu Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile kendiniz elektrik enerjinizi yapmayı öğreneceksiniz. Kendinize ait Solar Panel yaparak 1000lerce TL'lik enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu enerjiyi kullanabilmek için teknik bilgiye ihtiyaç yok, isteyen yapabilir. Solar Enerji Tasarrufu Kitabı size kendi güneş panelinizi yapmayı bir bir gösterecek.

Yeşil enerjiyi kullanmak her anlamda iyidir. Diğer enerjilerin çevreye etkisini herkes biliyor. Sağlığımızı ne derecede etkilediğini, milli gelirimizi nasıl etkilediğini… Hepimizin faydalanmaya hakkı olduğu bir enerji ile her şeyi yapabiliriz. Türkiye'de bu alanlarda insanlara pek eğitim verilmez. Sadece yüksekokullarda ders alanı olanlar almaktadır bu eğitimi. Onlar da diploma aldıklarında iş bulma telaşından ne yeni proje yapıp geliştirebilir ne de kendileri için kullanıp evlerine fayda sağlayabilir.
Solar Enerji Tasarrufu E Book sayesinde kendinize ait güneş enerji panelinizi yapabilirsiniz. Otomobiller için yeni projeler üzerine çalışan, farklı şeyler geliştirmeye çalışan kişileri hepimiz görmüşüzdür gerek internetten gerekse televizyonlarda. Siz de farklı birçok projede, enerjiye ihtiyaç duyacağınız her alanda kendi güneş panelinizi yaparak enerjinizi bedavaya getirebilirsiniz. Piyasada Güneş enerjisi paneli çok pahalıdır. 20-25 bin dolar ücretleri bulur.


Solar Enerji Tasarrufu E Book sayesinde istediğiniz güçte güneş panelleri yapabilirsiniz. Elektri
k ve üretimi konularında uzman olmanıza gerek yoktur. Video destekli anlatımlarla ne yapmanız ne kullanmanız gerektiği sizlere anlatılmıştır. Bire bir uygulayarak sizler de panelinizi kolaylıkla yapabilirisiniz. Panel hücrelerinin ne olduğunu, kaç hücreyle ne miktarda enerji sağlanabileceğini ve bu panel hücrelerinin nasıl bağlanacağını, yani nasıl elektrik üretileceğini öğrenebileceksiniz.

Bu video size biraz da olsa fikir verebilir, herşeyi yapmak mümkün siz sadece isteyin.
*Video:solar panel giris
Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile sizde güneş enerjisinden elektrik enerjinizi üretebilir, elektrik harcamalarında büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Ev harcamalarını inanamayacağınız derecede düşürebilirsiniz. Size yarar sağlayabilecek pek çok alanda ilginç projeler oluşturabilirsiniz. 

Okul projeleri için kullanabileceğiniz bir çalışma. Yeşil enerjiden faydalanmak her anlamda güzeldir. Varolan enerjilerin çevremize etkisini hepimiz biliyoruz. Bizleri ne derecede etkilediğini, milli gelirimizi nasıl etkilediğini… Herkesin faydalanmaya hakkı olduğu bir enerji ile istediğimizi yapabiliriz. Türkiye'de bu alanlarda halka pek eğitim verilmemektedir. Ancak yüksekokullarda ders alanı olanlar almaktadır bu eğitimi. Onlar da mezun olduklarında iş bulma çabasından ne yeni projeler yapıp geliştirebilirler ne de kendileri için kullanıp ailelerine faydalı olabilir.

Sizler de farklı pek çok projede, elektriğe ihtiyaç olan tüm alanlarda kendi güneş panelini yapıp enerjinizi bedavaya getirebilirsiniz. Piyasalarda Güneş enerji panelleri inanılmaz ölçüde pahalıdır. 20-25 bin dolar ücretleri bulur.
Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile ihtiyacınız olan büyüklükte güneş panelleri yapmanız mümkün. Elektrik ve üretimi konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Video destekli anlatımlarla neyi nasıl yapmanız gerektiği sizlere gösterilmiştir. Aynı şekilde uygulayıp sizler de panelinizi kolaylıkla yapabilirisiniz. Panel hücresinin ne olduğunu, kaç adet hücreyle ne miktarda enerji elde edilebileceğini ve bu hücrelerin ne şekilde bağlanacağını, kısacası nasıl enerji üretileceğini öğrenebileceksiniz.
Solar Enerji Tasarrufu Kitabı indirerek sahibi olacağınız pek çok değerli bonus var: Belirli araçların güç mekanizmalarının anlatıldığı teknik resim şemalarından oluşan bir kitap, panel birleştirme ve bağlantı oluşturmalarının anlatıldığı video, diğer bir elektrik üretme metodu olan ve piyasada bulunan malzemelerle üretebileceğiniz Rüzgâr Türbini anlatımı ile istediğiniz gücü elde edebilirsiniz.

Solar Enerji Tasarrufu Kitabı ile  güneş enerjisinden elektrik üretmeyi öğrenmek için tıklayın


Solar Enerji Tasarrufu ile güneş enerjisinden elektrik üretmek